Obrt za čišćenje Darinka Gospočić

Strmec Stubički 314 | 49244 Stubičke Toplice

E gospocicd@gmail.com | M 098 9164 528 | T 049 283 528

Pratite nas na
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin
Nove objave
Kontaktirajte nas

Ukoliko imate potrebu za nekom od naših usluga, slobodno nas nazovite ili nam pošaljite elektronsku poštu:

M 098 9164 528
T 049 283 528
E gospocicd@gmail.com

Čišćenje i održavanje gumenih podova

Troškovi čišćenja i održavanja podnih obloga čine vrlo značajnu stavku u ukupnim troškovima održavanja objekta. Pored frekvencije korištenja i stupnja zaprljanja poda, troškovi održavanja značajno ovise o karakteristici podne obloge, metodi čišćenja te odabiru sredstva za čišćenje.

Svakodnevno čišćenje

Za dnevno čišćenje vaše podne obloge dovoljno je usisavanje i brisanje vlažnom krpom namočenom u otopinu vode i neutralnog deterdženta. Nakon brisanja, voda ne smije ostati na podu. Podna obloga mora biti potpuno suha nakon 15 – 20 sekundi.To se naročito odnosi na pranje gumenih podova ,koji su jako osjetljivi na vlagu ,pa njihovo pranje zahtijeva smanjenu količinu vode i istovremeno skupljanje vode u spremnik(vidi sliku),kako bi podovi ostali suhi i nebi došlo do njihovog rastezanja(ispupćenja).

Povremeno/Periodično čišćenje

Ovisno o vrsti podne obloge, preporučujemo periodično čišćenje strojem i po potrebi i nanošenje zaštitnoga završnog sloja. Najčešće metode periodičnog održavanja podnih obloga jesu čišćenje kombiniranim strojem, nanos završnoga zaštitnog sloja i suho poliranje.

Gumeni podovi se najčešće mogu sresti u komercijalnim prostorima ili javnim objektima. Najčešća upotreba gumenih podova koju smo kod nas imali priliku da vidimo u svakodnevnom životu je u liftovima i u fiskulturnim salama ili u fitnes centrima.  Ipak, poslednjih godina trendovi se mijenjaju i ovaj materijal zbog svoje atraktivnosti, ali i fizičkih karakteristika postaje sve privlačniji dizajnerima ali i korisnicima enterijera i objekata različitih namjena.Međutim, ono što gumene podove čini veoma privlačnim je što osim izgleda poseduju izuzetne mehaničke karakteristike što ih u mnogim prostorima čini veoma praktičnim izborom.

Zbog svoje funkcionalnosti i izdržljivosti, otpornosti na habanje, protupožarnih svojstava, osobine protukliznosti te jednostavnog održavanja, gumeni podovi predstavljaju izvrsno rješenje za ugradnju u gotovo svim javnim i komercijalnim objektima.